181440.jpg

Muutin kolmisen vuotta sitten nykyisen mieheni luo n. vuonna 1945 rakennettuun rintamamiestaloon. Talo oli aiemmin kuulunut mieheni isoisälle, ja se oli mieheni siihen muuttaessa lähes alkuperäisessä kunnossaan. Joitain muutoksia ja remontteja tietysti oli vuosien varrella tehty, mutta lähtötilanne oli laittaa kaikki uusiksi. Kun itse ilmestyin kuvioihin, oli talo maalattu ulkoapäin ja olohuone ja ruokahuone keskikerroksessa jo remontoitu täysin.

Kolme vuotta on nyt yhdessä asustettu ja eletty lähes koko ajan jonkinlaisen remontin alla. Ensimmäisenä oli huutava tarve saada keskikerrokseen pesutilat. Aiemmin talon ainoa pesu- ja kodinhoitotila oli saunan yhteydessä kellarissa, joka muutoin ei ollut asuinkäytössä. Talvella siis lämpötila lähenteli pakkaslukemia ja suihkuun tallustellessa todella heräsi :) Myös pyykinpesukone sijaitsi kellarissa ja pyykkejä pesuun laittaessa, niistä sai ensin ravistella hämähäkit pois. Pesutilat rakennettiin sisääntulon yhteyteen aiemmin kylmän kuistin tilalle. Kuisti oli niin iso, että siihen mahtui hyvin eteinen ja reilut pesutilat. Sauna on edelleen kellarissa.

Seuraava projekti oli keittiö. Keittiön remontointi sujui nopeassa tahdissa, sillä inspiraation puuttuessa mikroruoan syöminen ja astioiden pesu kylpyhuoneessa motivoivat kummasti jatkamaan. Lopputulokseen olemme molemmat enemmän kuin tyytyväisiä. Alla muutama kuva.

185480.jpg

185477.jpg

185473.jpg

185463.jpg

Välissä remontoimme myös eteistilat, mutta seuraava suuri projekti oli koko yläkerta. Yläkertaa tehtiin kuin iisakin kirkkoa, pitkään ja hartaasti, mutta nyt on onneksi (melkein) valmista. Yläkerrassa oli ennen kylmät tilat molemmissa sivuissa, aulatila ja yksi makuuhuone. Otimme kuitenkin koko tilan käyttöön ja nyt yläkerrassa on kaksi isohkoa makuuhuonetta, iso vaatehuone, pieni varastotila ja aulatila.

Yläkerran remontoinnin jälkeen, päätimme mieheni kanssa, että nyt nautitaan työmme jäljestä eikä aloiteta mitään projektia pitkään aikaan, sillä asuinkerrokset olivat nyt kunnossa. Kesän tullen kuitenkin piti alkaa tietysti heilumaan pihalla ja laittamaan sitä kuntoon ja eilen, 8.syyskuuta, lyötiin ensimmäinen lapionisku kellaritiloissa...

Alla muutama kuva kellarin lähtötilanteesta.

179862.jpg

179863.jpg

179864.jpg

179865.jpg

179866.jpg